El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

The medici effect

Avui he acabat de llegir The Medici Effect, un llibre que em va recomanar fa unes setmanes Greg Garrison, un de les persones amb més idees que m'he trobat fa temps.

The Medici Effect tracta de la innovació, dels camins que duen a les noves idees. De com la mescla de conceptes, experiències i gent dóna lloc a noves idees, a nous productes que trenquen amb tot el que hi havia fins al moment. Es creen nous negocis, nous camps d'investigació, noves empreses no de manera evolutiva sinó disruptiva, fruit d'una combinació de factors i de gent.

El llibre tracta de com poder conseguir aquest factor disruptiu, de com trobar el Frans Johansson, l'autor, anomena la intersecció. El punt de trobada on les corrents i les idees es mesclen i donen lloc a una cosa nova.

Johansson ens mostra amb exemples com distintes persones i empreses són conscients d'aquests tipus de combinacions i de com els cerquen activament en els seus negocis.

El llibre és prou interessant, motivador fins i tot. Alguns dels consells que dóna són prou bons. Tot i això les idees que presenta es poden resumir en pocs conceptes:

  • Cerca la intersecció.
  • Reconeix la innovació
  • Assumeix el canvi i no tenguis por a trencar barreres i xarxes socials.
  • Assumeix el risc

Amb això vull dir que és un llibre que es podria haver estalviat un 50% de les 190 planes de text. Sovint es fa repetitiu ens alguns exemples i es perd un poc per les bardisses a l'hora de focalitzar el tema.

En resum, un llibre interessant, que convé llegir, especialment si ja us heu convençut de que la innovació és una bona cosa, sou capaços de generar idees o simplement voleu una visió de com altres gestionen projectes i idees que canvien el món.

Fitxa Tècnica The Medici Effect Frans Johansson Harvard Business Scholl Press ISBN-13: 978-1-59139-186-9

blog comments powered by Disqus