El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Actualitzar svn

Cada vegada que surt una nova versió d'Eclipse s'actualitza la llibreria javahl que és la que se n'encarrega de la interfície de subversion.

Això no seria cap problema si no fos que com que el client java té una versió més actualitzada que el client per línia de comandes, amb la qual cosa una vegada actualitzat un projecte fent servir Eclipse deixa de poder actualitzar-se per línia de comandes.

Això es pot sol·lucionar tornant a baixar la versió del repositori local, però tornarem a tenir el mateix problema quan tornem a actualitzar.

L'altra sol·lució és actualizar el client subversion del nostre equip. El procés és molt senzill i està força ben explicat al blog An Extraordianry Bison, tanmateix pos aquí els passos més importants:

Actualitzar les dependències del nostre sistema per a poder compilar subversion:

sudo apt-get install build-essential libapr1-dev libaprutil1-dev libneon27-dev

Descarregam el codi font del subversion. La darrera versió actual és la 1.6.3, així que:

cd /tmp wget http://subversion.tigris.org/downloads/subversion-1.6.3.tar.bz2 tar xjf subversion-1.6.3.tar.bz2 cd subversion-1.6.3

Ara ens queda el cicle de configure, make, make install típic. Com que el que volem és tenir sopurt per ssl i per JavaHL farem

./configure --with-ssl --enable-javahl --with-jdk=/usr/lib/jvm/java-6-sun make -j3 make -j3 javahl

Un parell de notes: el j3 sols és convenient (que no necessari) si teniu una màquina amb més d'un processador (de doble nucli), li podeur donar el valor del nombre de nuclis més un, en cas contrari make gestionarà per si mateix el nombre de traballs simultànis que llança. En el meu cas, al manco, és més òptim "limitar-ho" així.

Feim la instal·lació:

sudo make install install-javahl

Amb un poc de sort amb això ja tedrem actualitzat el client de svn a la darrera versió i ens tornarà a funcionar el client de línia de comandes.

Personalment ho he provat a Ubuntu 9.1 amb arquitectura PPC64 i amb arquitectura i386 i cap problema. Funciona tant l'Eclipse com el client de línia de comandes. El Netbeans es segueix queixant de que no troba la llibreria javaNL però ja caurà, ja ...

blog comments powered by Disqus