El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Nou ressaltat de sintaxis pel blog

Fins ara Trespams tenia un ressaltat de sintaxi basat en Javascript, el que feia que no resultàs molt natural escriure apunts amb molt de codi font, ja que significava tenir que posar codi html dins el markdown per tal de marcar aquell tros de codi com a ressaltable pel Javascript.

Com a part de les modificacions he canviat això pel ressaltat basat en Pygments.

Aquest plugin permet fer servir tota la potència de Pygments per al ressaltat, podem resaltar HTML, plantilles Django, Javascript, Java, gairebé qualsevol cosa, i a més fent servir una sintaxi molt més natural, basta afegir un SheBang típic de Unix per a indicar el llenguatge.

La implementació està pensada per a no generar el codi HTML des de Markdown cada vegada, sinó que es guarden dues versions, una amb el codi original i l'altra amb el codi convertit a HTML i ja renderitzat amb els plugins. Això fa que el guardar l'apunt sigui un poc més lent (ha de convertir, reindexar i guardar) però la plana es pot mostrar molt més ràpidament. Optimització prematura? Potser sí, però tanmateix és d'aquelles coses que consideraria una millor pràctica.

El canvi fa que el codi antic no aparegui ressaltat, a poc a poc ho aniré canviant així com vagi revisant els apunts. El que no fa (crec) és trencar res, manté el codi dins un <pre> però no ho ressalta.

blog comments powered by Disqus