El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Fent net

Una de les primeres coses que estic fent al Blog és la part de neteja. El codi és heretat de Blogmaker i hi ha molta cosa que amb les noves versions de Django es pot fer d'una altra manera o senzillament que es pot fer quan abans no es podia.

Ara la part d'administració de Django es pot personalitzar bastant, no és per tirar coets i normalment si s'han de fer coses complexes preferesc crear un backoffice ad-hoc, però pel que és redactar un apunt ja va prou bé.

Això m'ha permès eliminar força codi relacionat amb la part de presentació dels apunts i l'edició. Com que estic fent servir Markdown per a l'edició dels apunts he posat un editor anomenat Markitup, que permet tenir un entorn més amigable per a l'edició de Markdown i personalitzar les accions.

Per posar el codi dins l'administrador ha estat senzill. Amb la versió 1.0 Django va separar la part de vissualtizació i edició del model, amb la qual cosa podem definir com s'editarà el nostre model mitjançant un objecte que hereda de admin.ModelAdmin. Un dels aspectes més interessants és que podem afegir arxius Javascript i css, de manera que afegir el javascript necessari per fer servir l'editor de Markitup enlloc del simple text area ha estat cods de fer

class Media:
"Javascript configuration for Entry model in Admin"
js = [(settings.BLOG_MEDIA_PREFIX + 'js/jquery.js'), (settings.BLOG_MEDIA_PREFIX + 'js/entry_change_form.js'),
(settings.BLOG_MEDIA_PREFIX + 'js/markitup/jquery.markitup.pack.js'),
(settings.BLOG_MEDIA_PREFIX + 'js/markitup/sets/markdown/set.js'),
(settings.BLOG_MEDIA_PREFIX + 'js/editor.js')]
css = {'screen': ((settings.BLOG_MEDIA_PREFIX + "js/markitup/skins/markitup/style.css"),
(settings.BLOG_MEDIA_PREFIX + "js/markitup/sets/markdown/style.css"))}

A fer dissabte s'ha dit!

blog comments powered by Disqus