El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

sqlitemanager

A un post anterior parlava d'sqliteman, un gestor per sqlite, bo però que requereix de compilació. Dins el mateix nivell de sofisticació (és a dir, més aviat poca) tenim un altre programa que es presenta com a una extensió de Firefox, es tracta de sqlitemanager.

L'extensió s'executa com si fos una aplicació més, fent servir l'envolcall que proporciona el navegador. Podem obrir una base de dades, veure'n l'estructura i els continguts, crear indexs, fer consultes sql, afegir registres i fer cerques.

Com sqliteman la utilitat del programa resideix en poder veure totes les taules que conformen la base de dades i del tenir una interfície còmoda de feina. En aquest cas a més, l'aprofitar que s'instal·la com a una extensió del Firefox, fa que sigui totalment trivial posar-lo en funcionament. Està per la versió 0.2 i busques, i encara li queden molts aspectes a millorar, però per fer les tasques habituals és perfectament funcional.

No deixa de ser sorprenent com sqlite s'està imposant com a base de dades d'escriptori davant opcions més complexes com la que podria representar Derby o Hsqldb per exemple. Supòs que la simplicitat d'instal·lació (gens), la capacitat de poder-la fer anar amb pràcticament qualsevol llenguatge de programació i la seva velocitat han fent que sigui l'opció elegida pels qui volen una base de dades pensada per aplicacions d'escriptori o per desenvolupament.

Fa temps vaig escriure un petit article a Bulma damunt sqlite, allà pel 2002 i la base de dades ja era impressionant en velocitat, portabilitat i llenguatges que la podien fer servir. En les darreres versions la cosa no ha fet sinó millorar.

blog comments powered by Disqus