El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Pagament on-line amb Sermepa

Aquests darrers dies ens hem estant barallant amb el sistema de pagament on-line de Sermepa. He de dir que el contacte que ens han donat a La Caixa per a la resolució de problemes és força atent, encara que les respostes siguin un tant telegràfiques. Tot i així i amb un poc de bona voluntat es pot fer un sistema de pagament amb aquesta gent amb facilitat, sempre, però que no te'n refiïs de la documentació.

Així, com estic molt content de l'atenció rebuda per part del personal de La Caixa, he de dir que la documentació de connexió al servei XML de Sermepa és una de les documentacions més mal fetes que m'he tirat a la cara. Plena d'errors, de referències que no fan més que enviar-te d'un punt a un altre per a tornar al punt de partida, i d'uns exemples que no serveixen per res.

N'hi ha un que és total, dona unes dades per mostrar com calcular la signatura (un sha1) i a l'exemple següent la calcula amb unes altres dades que no són les de l'exemple original, però per acabar-ho de rematar, si calcules l'sha1 amb qualsevol de les dues dades el resultat no és el que et presenten.

Tenir un llenguatge de prototipat ràpid com Python per aquestes coses ens ha anat molt bé, ja que permet fer proves molt ràpid i al final i amb l'ajuda de la gent de La Caixa, arribar a completar una petició en vàlida. El dubte però és que si quan es fan les proves ens retorna codis que no són a la documentació, no hi ha massa garanties de que tot funcioni sempre. Serà una d'aquestes aplicacions a les que haurem de tenir constantment monitoritzades.

Tampoc entenc aquesta mania dels serveis de pagament de presentar les operacions ordenades de menor a major data. Normalment quan vols comprovar alguna cosa t'interessa el darrer que has fet. Tant a Sermepa com a 4B passa el mateix, si fas moltes operacions en un dia has d'anar a la pàgina n-mil per obtenir el  que vols.

Els sistemes de pagament haurien de ser els primers interessats en donar informació i serveis de qualitat, o potser se m'escapa alguna cosa... Per al client hi ha molts avantatges si pot eliminar un TPV físic i passar-ho a un TPV virtual, tant pel cost de cada cridada telefòica que fa, pel cost del TPV (si no t'ho cobren per lloguer ho fan augmentant-te la comisió) com per la velocitat de processament, i ja no en parlem si se tracta de potenciar el comerç electrònic.

En el seu dia em va costar Déu i ajuda amb els de  4B admetessin visas ja autoritzades en els fitxers, ara pareix que la guerra estarà en aconseguir que els codis d'error estiguin ben documentats i que la interfície de gestió, el backoffice, sigui realment útil per a usuaris amb moltes operacions.

blog comments powered by Disqus