El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

La “oficina española de patentes y marcas” sols per IE

L'altra dia em vaig veure amb la necessitat de gestionar l'alta d'una marca comercial, així que vaig demanar consell a "un que en sap" i em vaig dirigir cap a la web de la oficina española de patentes y marcas, és a dir, http://www.oepm.es/.

La web es veu força bé amb Firefox, Mozilla i Konqueror, així que vaig dirigir-me cap a la part de tramitació de marques. Sols entrar ja veig l'avís de que és necessari Windows 98 o superior i IE 5 o superior. Bé, no cal dir que tenc un sistema operatiu i un navegador molt superior als que es requereixen, així que cap endins...!

Al quart pas la cosa pintava malament, em demanà un codi i una descripció que després de cercar-ho a l'ajuda tecleig, però no, per a que el codi sigui vàlid ha d'anar a pitjar un botonet que obre una finestra, que mostra els codis i que té errors de javascript i no funciona! Encara que tanquis la finestra i posis els codis que volies seleccionar a mà no hi ha res a fer. És el típic problema que es podria evitar fàcilment bé fent el javascript compatible amb qualsevol navegador, que tampoc és cap cosa de l'altra món la pantalleta. O millor fent un altre tipus de selector, per la cinquantena de codis que hi ha un listbox era més que suficient.

Amb el Konqueror la cosa va anar bé i ja em veia al pas set, al darrer de tots i vaig pitjar el botó d'enviar. Fotut! No surt res, ni cap avís, ni error, ni res! Ara no sé si la meva solicitud ha estat registrada o no. Sospit que no, ja que no m'ha arribat la documentació que se suposava que m'havien d'enviar per e-mail.

Em vaig queixar del fet de no poder haver pogut registrar la marca i manllevant la comparació a Benjamí de que la cosa era semblant a no deixar-me comprar a un super si no duia unes determinades marques de sabatilles.

La gent del resitre de marques he de dir que va respondre ben aviat al correu, enviant-me cap al suport informàtic i després aquest adjuntant-me les condicions d'operació del servei que ja havia llegit a la web. Amb un altre e-mail em vaig lamentar que l'administració pública no fes les web més d'acord amb els estandards. La resposta va ser l'agraïment per l'error reportat.

La veritat és que no tenc cap queixa ni una del personal administratiu ni tècnic de l'oepm, els correus que ens hem creuat han estat d'allò més políticament correctes i atents i les seves respostes sempre han estat molt ràpides.

El fotut però és que m'ha obligat a engegar i fer servir per primera vegada en gairebé un any l'ordinador que tenc amb Windows i que fins ara tenia per fer la declaració d'Hisenda. No era necessari, si el senyors que vàren crear l'aplicatiu ho haguéssin provat mínimament amb un grapat de navegadors hauren pogut trobar fàcilment els errors i corregir-los, però no, era més fàcil posar un avís a la web que fer la feina ben feta!

Què dirieu d'un arquitecte que fes un edifici públic i que us obligàs a entrar a les cases per la finestra? O que fes les portes tan estretes i reduïdes que tothom de més de 30 Kg tengués deficultats per entrar-hi? No és llògic, no? Per què a la web si, per què es posen avisos de NO compatibilitat en lloc de fer bé la feina?

blog comments powered by Disqus