El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

TrimPath

A la lista de Django he sabut d'un lloc anomenat TrimPath. Aquesta gent han fet un conjunt de llibreries Javascript d'allò més interessant. Hi ha llibreries per fer plantilles javascript, model MVC a la "Ruby on Rails" i utilitats de depuració. El que més m'ha sorprés però són dues llibreries, TrimQuery que permet utilitzar un conjunt d'SQL per fer consultes a una estrucutura de dades Javascript i TrimeSpreadSheet que ens permet tenir la funcionalitat d'una fulla de càlcul a la nostra aplicació web.

A la web de TrimPath he vist el que podria ser una aplicació de la llibreria de fulla de càlcul . Llàstima no hagi alliberat el codi, és força interessant. Pel que he vist no ha de ser mal de clonar en Javascript el que han fet ... Supòs que tenen por a que algú els monti un negoci semblant al seu i els axafi la idea. Llocs com Meneame demostren que es pot alliberar el codi i seguir essent un lloc de referència.
La TrimQuery la trob d'aplicació inmediata per les aplicacions web, ja que en permet fer ordenacions i filtres a la part del client d'una manera gairebé trivial. Llibreries com les de TrimPath són les que estan canviant en aquests moments els conceptes que es tenien fins ara d'aplicacions web, no sé si se'n podrà dir Web 2.0 però el que ten clar és que obren tot una nova via a les aplicacions de gestió pensades per ser executades amb un navegador web.

blog comments powered by Disqus