El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Spokenpic ja és al market

Doncs sí, han estat un bon grapat de dies dedicant-hi moltes hores, sobretot a casa i a hores mortes, però finalment avui, o millor dit ahir als voltants de les 19:30 apareixia la versió d'Spokenpic al Google Play.

Ara hem de veure quina acollida té dins un públic més ample que els beta-testers que han estat provant l'aplicació, als que aprofit per donar una vegada més les gràcies.

Ara comença també un procés de millora, de la web, de noves característiques, ... Però abans de res gaudir uns dies de la feina feta i veure les primeres impressions de la gent.

Al final amb una aplicació així són els propis usuaris els que diuen si els interessa o no.

L'aplicació estava enllestida per fer les cridades asíncrones a Twitter i Facebook, però suposàvem que en el llançament no faria falta. Doncs mira per on quin dia ha elegit Twitter per caure. Afectava negativament al rendiment de l'aplicació.

Després de tot ha anat bé perquè hem detectat i corregit un error a l'aplicació i també ha servit per a comprovar que la API encara que més lenta, no cau per una caiguda de Twitter.

Demà de totes maneres ja hi haurà posat el Celery amb Redis i així aquest temes estaran molt més controlats i la caiguda de Twitter o Facebook no tindrà efecte en la velocitat de l'aplicació.

També ens queda anar vigilant el Sentry, el sistema de monitorització d'errors que utilitzam, per a controlar les petades no previstes i resoldre els problemes que segur que aniran sortint.

I és que les petades no previstes no ha de passar desapercebudes, això de posar un try/except i caçar-ho tot és molt mala pràctica, és millor tenir un sistema com Sentry que ens informi de tot el que no hem previst.

El primer que hem detectat ha estat un nom de plantilla mal posat. Un typo, que hem pogut resoldre en pocs minuts. Insisteixo, si no feis servir fabric per als desplegaments estau malbaratant el vostre temps. S'ho paga anar creant les funcionalitats per a poder desplegar aplicacions ràpidament.

A veure si puc treure temps per parlar per aquí del Tastypie, dels problemes que m'he trobat fent l'API de l'Spokenpic, i els avantatges i mancances d'aquest bastiment Rest per Django.

Avui també he fer servir una eina, per un altre projecte, de la qual també tenc moltes ganes de parlar, ja que m'ha sorprès per la seva utilitat a l'hora de resoldre un problema com és el de la migració de dades, és un ORM molt lleuger anomenat Peewee.

blog comments powered by Disqus