El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Vídeos de la Djangocon inspiradors

Aquests darrers dies he estat mirant els vídeos de la darrera Djangocon, com a tota conferència hi ha gent que vol una cosa més tècnica i gent que la troba massa tècnica, però particularment trob que al la quantitat de conferències i lightning talks que hi ha qui no ha trobat el que volia segurament és perquè no ha cercat prou.

Jo he trobat molt interessants dues conferències, Scaling the World's Largest Django Application de la gent de DisqUs i Switching addons.mozilla.org from CakePHP to Django de la gent de Mozilla add-ons. M'interessen molt perquè mostre tant els problemes com la capacitat de Django per escalar per aplicacions molt grans, molt més grans del que estam acostumats per les nostres contrades. En el cas de Mozilla les xifres que donen el rendiment de programació estan en la línia del les meves pròpies recerques: una aplicació Django necessita de l'ordre de 3-5 vegades més línies de codi que per fer-la en PHP un framework com Cake.

Aquests projectes tan grans fan que s'hagin de cercar solucions a problemes comuns d'escalabilitat. L'interessant d'aquests conferències és que et diuen tant els problemes que s'han trobat com les solucions. Pel Twitter he postejat algunes vegades referències al projecte Celery el gestor de cues que s'està convertint en l'estàndard de facto per Python i Django i que fan servir aquests projectes. Però també ens ha permet veure com utilitzen Sentry una eina per la gestió unificada de logs.

Sentry és una aplicació integrable amb Django que ens permet unificar els nostres logs en un únic servidor i integrar les notificacions d'error i incidències al nivell que vulguem i com vulguen. Ho podem posar integrat dins la nostra aplicació o tenir un servidor independent i fer que els n servidors que composen la nostra aplicació enviïn els missatges per http o per una coa Celery. La solució és força elegant i potent, de fet força més potent del que es pot trobar per Java/J2EE i és una solució a un dels problemes més comuns quan es tenen múltiples servidors: la necessitat de tenir logs unificats per saber què està passant i a on està passant.

Encara em queden força conferència a veure, però tampoc vull endur-me'n un empatx, i a més s'ha de tenir temps per avaluar altres projectes més propers. Per exemple, en aquests moments estic avaluant si per les aplicacions que feim és millor disposar d'un blog separat amb WordPress o bé d'un blog, potser visualment menys atractiu, però que s'integri totalment amb les aplicacions Django. Encara no tenc cap conclusió en ferm, però ara per ara la flexibilitat que ens dóna la integració.

blog comments powered by Disqus