El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

No tenc ebook, ido!

M'agrada llegir, molt. M'agrada llegir novel·la, sobretot de ciència ficció, però també assaig divulgatiu i com no llibres d'informàtica, que són la meva afició i despesa més gran.

Sovint m'han dit perquè encara no tenc un lector de llibres electrònics. Podria contestar que per una cosa que s'anomena eròtica del paper, de que m'agrada la sensació d'espera que implica comanar un llibre i començar a fer-te la idea de quan arribarà, de si t'agradarà, de si complirà el que esperes.

Podria dir que no m'agrada dependre de que l'aparell es quedi sense bateries quan més interessant és el capítol. Que m'agrada llegir gairebé a qualsevol lloc, que no vull patir si me qued dormit i el llibre me cau de les mans, cosa que no m'ha passat mai, per cert, però sí que m'he quedat dormit amb les ulleres a la mà.

Podria dir que és perquè tenc por de tenir tots els llibres que m'interessen a un dispositiu electrònic i perdre'ls per que algú li pegui per canviar el DRM o vet a saber què.

Però la vertadera raó és molt més senzilla: el ROI no és bo. El lector electrònic que m'agrada, el d'Amazon gran està als voltants dels 500$. Més petit no li trauria prou partit, ja que també el vull aprofitar per llegir pdfs format A4.

Aquests 500$ representen un poc menys que la meva inversió anual amb llibres tècnics, així que per justificar la inversió els llibres m'haurien de sortir millor de preu, cert? Doncs no! Resulta que en general els llibres tècnics en format ebook són molt més cars que els llibres en paper. Així doncs no tant sols hi ha la despesa de l'eBook en sí, que potser seria amortitzable en el temps, sinó que la inversió no s'amortitzarà, sinó que empitjorarà per mor que els llibres que m'agradaria llegir tenen un preu més car en format electrònic que en el seu equivalent en paper de tota la vida.

És doncs una qüestió de prioritats, de saber en què m'estic gastant les euros que tant costen a guanyar avui en dia. En aquests moments el llibre electrònic sols em llevaria uns quants dies d'espera, però potser m'animaria a la compra compulsiva. Els preus per mi passats de voltes dels llibres tècnics fan que per mi i en aquests moments l'ebook no sigui una opció vàlida.

Potser hauré de tornar el carnet de geek, però és que tampoc no sóc d'allò que se'n diu en early adopter tecnològic. M'agraden els gatgets com al qui més, però no vull que aquests definesquin el que sóc.

blog comments powered by Disqus