El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

El lado humano del software

El divendres vinent particip en la xerrada El lado humano del software, encara estic acabant de perfilar la xerrada, però com diu el títol parlaré de la gestió de projectes fent servir programari obert.

Tanmateix m'agrada el títol de la xerrada, ja que no vull parlar de com fer servir un o altre programa, sinó anar indicar quins problemes ens trobam en la gestió de projectes de programari i com hi ha programes de codi obert que resolen el problema, i ho fan des d'una vessant orientada a les persones i al grup de desenvolupament.

Pensant en la xerrada sorgeix un altre tema, què és el que fa un cap de projecte sigui un cap de projecte? La gent del PMIB vol anar cap a la professionalització d'aquesta activitat, però sé cert que molts ens conformaríem amb que l'accés a cap de projecte no fos una manera de cobrar més i deixar de programar, sinó una activitat on la gent que hi accedesqui en tengui vocació i formació.

No hi ha res dolent en que una persona que programa vulgui ser cap de projecte, particularment trob que un cap de projecte que ha estat un bon programador pot entendre millor les necessitats que té un equip de desenvolupament i connectar millor amb l'equip i el client. El que no m'agrada és que la gent que és bona programant i que ho vol seguir fent, si vol mantenir un nivell de sou tengui que anar cap a la direcció de projectes si no li agrada.

S'ha de valorar la feina de cap de projecte i s'ha de valorar la feina d'un bon programador, d'un bon tècnic de sistemes, ... La feina de cap de projecte no pot ser un objectiu per cobrar més, sinó una elecció raonada i no motivada sols per l'aspecte econòmic del lloc de feina.

El món està ple de caps de projectes de software de Microsoft Project i fulla de càlcul a una unitat compartida de Windows que han accedit a ser-ho perquè no els ha agradat mai programar (dubt si mai els ha agradat la feina informàtica) i no volen aprendre res nou. Crec que és això el que s'ha d'evitar, potser professionalitzant més l'ofici n'és una via, però un punt important és el d'anar fent pedagogia a les empreses de que no hi ha res dolent el pagar més a un bon programador o per un bon dba que a un mal cap de projecte.

blog comments powered by Disqus