El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Agile Estimating and Planning

Avui he acabat de llegir Agile Estimating and Planning de Mike Cohn. És un llibre dens, d'unes 300 planes plenes de bons consells, gràfics, fórmules i metodologia.

Encara que el títol fa referència a l'estimació de projectes àgils, més aviat diria que és un manual de metodologia àgil i en especial d'Scrum. Tenc llibres dedicats a Scrum que no són tan instructius com ho és aquest.

Cohn ensenya la distinció entre estimar tamany i durada i introdueix molt bé el concepte scrum de la velocitat de l'equip. Però sobretot es concentra en una idea molt clara: l'important no és l'estimació en sí, sinó en donar valor al negoci, per això dedica 4 capítols a la priorització i a la orientació cap al retorn de la inversió i la generació de valor. Potser són els capítols més densos del llibre, però marquen la diferència d'aquest llibre amb d'altres. Segons la nomenclatura de marketing ho classificaria com un excitement, quelcom que no m'esperaba trobar així i que m'ha sorprés gratament.

De la penúltima compra que vaig fer és de ben llarg el llibre més interessant. Fa estona vaig acabar el "Behind the closed doors" i encara que està bé, aquest és un llibre que l'eclipsa, tant per la manera que té Mike Cohn de plantejar els temes com per la quantitat d'inforamció útil que ens proporciona.

Altament recomanable per tots aquells interessats en les metodologies àgils.

Fitxa tècnica

Agile Estimating and Planning Mike Cohn Ed. Prentice Hall ISBN: 978-0-13-147941-8

blog comments powered by Disqus