El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Ulipad 4

Acab de devallar-me la darrera versió (la quatre) de l'editor Ulipad. És un editor fet en Python damunt les llibreries wxPython.

La primera impressió que m'ha donat l'editor es pot resumir en una paraula: velocitat. És un editor molt ràpid, carrega en pots segons i l'autocompletat de codi, a més d'estar a un nivell molt bo, és també molt ràpida. Sols per això ja trob una justificació més que raonable per donar-li una oportunitat.

La gestió de projectes és un tant limitada, únicament ens presenta un sistema de fitxers, però és suficient per la majoria de projectes.

El suport de Python és molt bo i és extensible mitjançant plugins. En té un per Django que ens deixa executar el servidor de desenvolupament de Django. Tanmateix tot això és un poc anecdòtic si ho comparam amb la senzillesa i usabilitat d'aquest editor. Per ara (i duc una hora llarga amb ell) m'està agradant molt.

Destacar la bona integració que té amb la shell de Python, basant-se en pyCrust, la integració amb pylint i un parell d'utilitats que ens fan la vida més fàcil: un testejador d'expressions regulars i un gestor de trossos de codi (snippets).

Una altra de les coses que m'ha agradat és el suport que té per a l'edició de documents en RestructuredText, permetent-nos tenir una previsualització en temps reals de com queda el document.

He trobat a faltar un major suport per l'execució de test unitaris (sols té integrats els doctests) i la integració plena d'un depurador. Es recolza en un depurador molt bo, en Winpdb, però en aquesta versió pareix que s'ha deixat un tant desactualitzat. Supòs que obrint un ticket s'arreglarà aviat.

És un editor senzill, útil per que vol un editor gràfic i no pot o vol fer servir IDEs com Netbeans o Eclipse.

blog comments powered by Disqus