El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Anunci Python i Django workshow

Actualització

Hem arribat als 20. La resta haureu d'esperar a la propera!

Tothom que s'ha apuntat fins al meu darrer comentari, el 24 entra dins aquest primer workshow. Aniré posant per aquí i pel Twitter les novetat que hi hagi.

Em sap greu pels que els agradaria venir i han quedat fora, però compreneu que la sala és petita, 20 persones són moltes i el format que hem pensat (amb voluntaris ajudant als nouvinguts) no dóna per massa més.

Si la cosa agrada us promet que no serà la darrera! :)

No sé quin nom posar-li, en Paco proposa al twitter "programming python & django before beers" o "def bit():" però a les hores que acabarem (més de les 18:00) ja us dic jo que al Parc Bit no hi ha res obert per anar fer unes cerveses. M'ha agradat molt el Creant Bits, començant amb Python i Django i ja veurem com acabarem...

Així doncs faig l'anunci oficial:

Creant Bits amb Python i Django Divendres 4 de desembre Hora: 16:00 a 20:15 (o més) Lloc: Sala de formació del Parc Bit Organitza: APSL Col·labora: Incubit, que ens deixa la sala.

En quant als continguts, crec que els hauríem d'afinar entre tots. Per començar jo us proposaria el següent:

  • Introducció a Python (1.5h)
  • Pausa (15 min)
  • Introducció a Django (1.5 h)
  • Pausa (15 min)
  • Posant una aplicació Django a producció (45 min)

La idea seria que la gent li fa ganes saber què és això de Django i Python pugui fer-se'n una idea. Es donarien quatre pinzellades de Python, amb exemples que tothom pugui executar al seu portàtil.

Per la part Django: mostrar com començar, que és, veure com es pot crear una plantilla, l'organització del codi i veure alguns exemples d'aplicacions, etc. Ha de servir com a presa de contacte i que tothom pugui fer-se una idea de les possibilitats que té aquest bastiment.

Com que al final el que volem tots és posar-lo en producció, s'explicaria com n'és de bo de fer posar-ho a un entorn Apache.

Però com us dic sols és una idea. El temps és limitat, però si estau interessats en donar-li una altra orientació estic obert a qualsevol possibilitats.

Requisits

  • Tothom amb el seu portàtil, millor amb Linux. Si algú vol dur el seu fix i pantalla serà benvingut, però avís que hi ha una passejada i no sé com està la sala d'endolls.
  • Python 2.5 ó 2.6 instal·lat, el 3.x no us funcionarà amb Django.
  • Un editor amb ressaltat Python: vim, gvim, notepad++, Netbeans, Eclipse, ...
  • La darrera versió estable de Django insta·lada. La 1.1.1 en el moment d'escriure això.
  • Navegador Firefox amb el Firebug instal·lat
  • iPython instal·lat

Inscripció

Lliure, però teniu en compte que la sala té una capacitat d'unes 20 persones, així que, per favor, deixau un comentari per a que pugui controlar quants serem i saber si hem arribat al límit de la sala. Al comentari podeu posar el tipus d'orientació que us agradaria.

Quan serà la propera?

Dependrà de l'èxit d'aquesta i de que Parc Bit/Incubit tengui lliure la sala i ens la cedesqui (des d'aquí moltes gràcies des de ja!). M'agradaria que això acabàs com a grup d'usuaris/empreses més o manco estable, però això ho hem de decidir entre tots.

Altres

Miraré d'informar-me com està la sala en el tema de connexions d'Internet. Si hi ha connectivitat fins i tot podríem intentar fer un projecte en grup, si no aquesta potser la propera vegada.

M'agradaria poder dir que hi haurà catering, però seria mentida :)

blog comments powered by Disqus