El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Python Essential Reference - 4th Edition

Python Essential Reference, en la seva quarta edició és un llibre dens, com es pot esperar d'un manual de referència, així que no és el millor llibre per a introduir-se en la programació amb Python, en canvi, si ja heu seguit algun tutorial, o algun altre llibre introductori, trobareu que Python Essential Reference toca aspectes pocs coneguts del llenguatge.

El llibre està dividit en tres parts, la primera, més de 200 planes, tracta la sintaxi del llenguatge en profunditat, la segona part, la referència en sí, va desgranant les principals llibreries que hom pot trobar de sèrie en una distribució de Python i la tercera ens ensenya com extendre Python amb C i com es comunica Python amb altres llenguatges (C, .Net o Java).

No es pot dir que ell llibre tengui caràcter pedagògic, però els exemples són als punts justs on ajuden a fer-se una bona idea del que se'ns explica. Com que l'autor David M. Beazley també contribueix a la documentació de Python trobarem que hi ha força semblances entre la documentació oficial i aquesta referència, tot i això, la manera d'explicar algunes coses i l'organització de la documentació és diferent i fa que se n'aprofiti més la lectura.

És un llibre per tenir aprop quan un programa en Python i per rellegir de tant en tant, a l'era Internet aquets tipus de manuals en paper són cada cop menys necessaris, però tot i això útils per gent com jo que prefereix llegir amb comoditat i/o en qualsevol lloc o moment.

Fitxa tècnica:

Python Essential Reference 4th Editon David. M. Beazley Ed. Addison Wesley ISBN: 978-0-672-32978-4

blog comments powered by Disqus