El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Portàtil Dell 10" - casi

Dia 15 del mes passat vaig comanar un portàtil Dell de 10" amb disc dur d'estat sòlid de 16 Gb i 2 Gb de RAM i bateria de 6 cel·les i Ubuntu com a sistema operatiu. Total 1,5 Kg de pes. La idea és que fos el portàtil de les reunions i viatges, amb prou autonomia per aguantar un dia normal de feina sense problemes.

Avui m'ha arribat, bé, casi... Ha arribat romput amb un cop d'aquests que fan fredat a la pantalla que és difícil d'explicar. La capsa ja venia copejada, però no foradada i no m'explic com el transportista (UPS) li ha pogut pegar un viatge com aquest a un article que s'ha de manipular com a fràgil.

A més d'arribar amb 15 dies de retràs que arribi d'aquesta manera és una putada. Si torba més el model ja serà antic.

Tot i això al manco ha arribat, cosa que no puc dir del ratolí ni de la borsa de transport, que s'han perdut pel camí. Serà cosa de la crisi?

El portàtil en sí i amb la mitja pantalla que es veu, està força bé. Les tecles són més usables que al portàtil de 9" encara que el mig quilet de pes també s'ha de tenir en compte. Duu Unbutu 8.10 de sèrie que ha arrancat foça ràpid. No l'he configurat perquè no m'hi veig, però promet.

És un portàtil força compacte,dens afegiria i crec que té el tamany ideal pel que cerc: que em permeti fer feina un parell d'hores sense problemes i sobre tot que em permeti dur-ho sempre a la motxilla. El que ara duc és un Dell també de 15,4" (sense copetar) i els gairebé 3,5 Kg es noten si t'has de moure molt i anar a peu. Té molta més resolució que el de 10", gairebé el doble, però com que és també un dels meus ordinadors principals de feina, no m'hi sent còmode passejant-lo. La idea del portàtil de 10" és el de tenir-hi sols la feina del moment i la resta obtenir-ho on-line.

M'hagués agradat poder escriure més coses i contar-vos si va bé o no, i si val el que he pagat per ell, però ara per ara sols us poc contar aquestes petita anècdota. Hauré d'esperar un poc més i confiar en el servei d'atenció al client de Dell, i que la reposició sigui ràpida.

blog comments powered by Disqus