El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

El llibre negre de l'emprenedor

En Xus m'ha fet arribar el llibre de Fernando Trías de Bes "El llibre negre de l'emprenedor", de l'editorial Empresa Activa. El subtítol del llibre "No diguis que mai no t'ho han advertit" ja ens dóna una bona idea de per on van els tirs. Un "Eps!, que això d'emprendre no és senzill, ves alerta!"

El llibre està dirigit als emprenedors, a tot aquell que té una idea i vol que aquesta esdevingui un negoci. A diferència d'altres llibres que ho pinten tot de color de rosa, aquest llibre mostra els problemes amb que pot trobar-se un emprenedor i que són els factors de fracàs que cal evitar si un vol tenir èxit en l'empresa.

Tracta temes com els socis, les relacions de l'emprenedor amb la família, la importància de donar valor a la pròpia feina i sobretot, de tocar de peus a terra.

El llibre m'ha agradat molt, potser algú s'ho llegeixi i li fugin les ganes d'emprendre una aventura empresarial, però crec que el principal que es pot extreure de llegir el llibre és el d'evitar tenir la sensació de que "aquest problema sols me passa a mi", és a dir, que quan passi un dels problemes típics saber que "són coses que passen" i no fer-ne un gra massa, senzillament resoldre'l de la millor manera possible i sortir-ne'n.

blog comments powered by Disqus