El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Protocol Buffer

Protocol Buffer és una llibreria d'intercanvi de dades que Google ha alliberat i que segons promet és de 20 a 100 vegades més ràpida que l'XML (i ja no parlem de SOAP) per a l'intercanvi de dades entre aplicacions.

Lo de la velocitat s'haurà de comprovar, però el que sí pareix clar és que és prou senzilla per ser abastable, la documentació és bona, i ja va dirigida als tres principals llenguatges de programació (C++, Java i Python).

Com que en faig servir dos habitualment, doncs es cosa de fer-hi una ullada i algunes proves d'stress a veure si realment és tant ràpida com diuen.

La cosa no sé si s'imposarà com a format d'intercanvi entre llocs d'Internet, però el que sí tenc clar és que si és més ràpid pot ser ideal com a format per a tecnologies SOA dins de la mateixa empresa. Una reducció d'un factor 10 ja seria prou bona, amb l'avantatge de que es podrien crear (com ara, per cert) serveis en un llenguatge i consumir-los en un altre, però sense tenir que pagar el preu que suposa en termes de rendiment fer-ho en format WSDL.

Es prest, per donar-ne una opinió amb més fonament, però pel que he vist de la documentació i els exemples, crec que aquest format i jo ens durem bé :)

blog comments powered by Disqus