El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Millores al blog

De tant en tant faig feina al blog, no per escriure-hi sinó per afegir-hi noves funcionalitats. Encara hi ha moltes coses que m'agradaria posar-hi i millorar, però a poc a poc esper anar arribant-hi.

A la darrera actualització he fet algunes millores que recomanaven al Google Webmaster Tools com la d'afegir descripcions úniques per apunt. Django a les seves plantilles té el filtre truncatewords_html que m'ha anat fantàstic per això.

Una de les millores que volia fer també era la d'amagar un poc tota la llista de mesos que hi ha. Aquest blog té apunts des del 2004 i la llista començava a ser molt llarga. Ara veureu que sols apareixen els anys (sempre que tingueu el javascript activat clar) i que en pitjar damunt ells es despleguen els mesos. Fer això ha estat entretingut perquè ha implicat jugar amb dos tags més de Django, el for per obtenir si estava a la primera posició del bucle o a la darrera, per tal de poder tancar els divs, i el tag ifchanged que ens permet saber si una variable (en el meu cas l'any) ha canviat o no respecte al seu valor anterior.

Amb aquestes eines ha estat possible muntar l'estructura necessària per a utilitzar un el Animated Collapsible DIV, una petita utilitat per jquery que permet ocultar i mostrar divs a voluntat, agrupant-los per categories si convé.

Ara la plana principal al meu entendre queda un poc més neta i amb prou espai a la columna lateral esquerra per anar afegint més coses.

blog comments powered by Disqus