El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Eleccions 2008

En aquest blog no és habitual que parli de política, però crec que en aquesta ocasió s'ho mereix: per primera vegada les forces nacionalistes de les illes s'han unit per conformar una coalició amb el nom d'Unitat per les Illes, que com a capdavanter presenten un dels millors oradors i polítics que ha donat aquesta terra: Pere Sampol.

Ahir vaig anar a sentir a Pere a Binissalem. El seu discurs és entenidor i clar. Proposa una cosa ben clara: fer que les illes tenguin una veu pròpia, que la gent conegui la nostra realitat. Personalment estic cansat de veure com es gasten mil·lionades a la Península en grans construccions i infraestructures quan aquí no hi ha manera de fer que el tren arribi a Alcúdia, que Binissalem tengui una escola pública com cal i no les aules prefabricades que hi ha ara.

A les Illes patim un expol·li fiscal que en Pere fa molt de temps que denuncia. A cap senador de les Illes se l'havia sentit mai defensar les Illes i fer conèixer els nostres problemes. Pere en pocs mesos ha fet un bon grapat d'intervencions, i a ben segur que si entra al Congrés les coses per la nostra comunitat poden començar a anar bé.

Crec en el vot útil, i per mi votar PP o PSOE no ho són, senzillament perquè les persones que suposadament ens han de representar estan subjectes a disciplina de vot i han de fer no el que és millor per nosaltres, sinó el que és millor pels seus partits. El vot útil pot ser el d'un partit minoritari que pot ser clau a l'hora de negociar uns pressuposts o una investidura, i que tal volta pot capgirar el tradicional expol·li fiscal que vivim des de fa dècades.

Dins la meva postura de vot útil, també hi ha una qüestió molt pràctica, a Pere és molt fàcil arribar-hi, és una persona molt accesible. La darrera vegada que vaig parlar amb ell vaig poder-li fer arribar de primera mà el que pens damunt el cannon digital, l'SGAE i els drets d'autor mals entesos. Es va comprometre a fer una proposició al respecte i confio que la podrà fer com a congresista en lloc de com a senador.

Vet aquí la meva postura, en un temps en que la política estatal no il·lusiona l'opció d'Unitat representa per mi una oportunitat de que les coses canviïn com no l'hem tinguda mai, i al manco per mi es mereixerà el petit esforç d'atracar-me al col·legi electoral.

M'han fet arribar una presentació amb les dades que va donar Pere Sampol al meeting, pos l'enllaç per si algú n'està interessat.

blog comments powered by Disqus