El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Un 14!

No, no he tret una travessa de futbol, tampoc hi jug, així que seria un poc difícil, però l'alegria de veure un 14 no sé si serà comparable.

La cosa va anar així: se'n va demanar fer un resum que comportava fer una consulta d'agrupació a la base de dades més gran que tenim en Postgres, ja n'he parlat altres vegades.

Era una consulta damunt camps no indexats, així que ja vaig suposar que torbaria un poc, després de tot la darrera vegada que la vaig consultar una de les taules implicades tenia gairebé un mil·lió de registres.

La consulta va tornar uns quants centenars de resultats i torbà uns 50 segons en tornar la resposta. Vaig fer una consulta semblant damunt una de les altres taules i torbà un poc més, gairebé minut i mig, també lògic, ja que en aquest darrer cas la quantitat d'agrupacions a fer era molt més grossa i tampoc no tenia cap índex llevat del de la clau primària.

Content amb la resposta ho vaig contar als companys, i vaig fer un count(*) damunt la taula, un 1 i un 4, és a dir un mi·lió quatre-cents mil registres i la base de dades se les havia menjat com si res.

L'altra taula, la més lenta en tenia un parell més, gairebé dos mil·lions, però, un moment, va dir un dels companys, la primera taula hauría de tenir més registres que la segona.

I efectivament, és veritat, la ment a vegades veu el que vol veure, i allà on jo vaig veure un mil·lió quatrecents-mil registres i havia catorze mi·lions i busques de registres.

La base de dades va tan bé i dona tans poc problemes que no hem reparat cap pèrdua de rendiment i la màquina que la duu habitualment està al voltat del 0% de càrrega.

Postgres: capacitat per manejar grans volums d'informació? sí Problemes? zero Caigudes? zero Manteniment? zero.

No sabeu la tranquilitat que et dona una base de dades així.

blog comments powered by Disqus