El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Sóc kinestèssic, mira per on

Aquest dies estic participant en un curs de formació d'equips que organitza l'empresa per la que faig feina i una de les coses que hem fet ha estat passa un test per saber com ens classificam segons la PNL, a saber visual, auditiu o kinestèssic. El test que ens han passat em classifica com a kinestèssic, que el formador ha classificat com a "passador de pena", figura que en bon mallorquí representa a la persona responsable, que es preocupa pel seu benestar i pel benestar dels altres. Bé, no diré que no és cert :)

El que sí es pot discutir però és la validesa d'aquests tipus de tests "del superpop".  A Internet és prou senzill trobar tests PNL per fer aquests tipus de classificacions i per exemple aquest em classifica com a una persona auditiva, encara que supòs que si vaig a un altre acabaré essent visual o vet a saber què.

Tanmateix no deixa de ser un contrasentit que al curs se'ns digui que hem de fugir de les generalitzacions i una de les primeres coses que es faci sigui classificar la gent en grup, que vulguis o no són generalitzacions.

Ara per ara encar és prest per saber que en sortirà del curs. Tenc l'esperança que el curs acabarà essent de formació d'equips i no de tècniques de manipulació d'equips, que per mi és molt diferent. Les primeres anirien encaminades a millorar la comunicació i a entendre els membres d'un equip, les segones encaminades a dur-los pel solc, i no és el meu estil. En tot cas, si acabàs en un curs d'aquest tipus, l'aprés serviria per a poder adonar-me de quan algú altre estigués intentant aplicar alguna d'aquestes tècniques damunt mi mateix. Ja es veurà.

Per ara el més divertit són els 5 minuts de tai-chi i algunes pinzellades de transmisisó de coneixement. El pitjor és la sensació (serà veritat això de que sóc kinestèssic) de que el curs s'aprofitarà també per fer perfils dels assistents.

blog comments powered by Disqus