El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Sqliteman

Feia temps que anava darrera d'una utilitat com la que representa sqliteman i no hi havia manera: o bé les alternatives que hi havia no eren lliures o senzillament no compilaven al power pc, així que estic força content de poder fer aquest apunt:

sqliteman és  un administrador gràfic per sqlite, que té el bàsic que se li pot demanar una eina d'aquest estil: arbre amb les taules de la base de dades, utilitats per la modificació de l'estructura de les taules, creació d'indexs, editor sql, resutats integrats, etc. que com dic, a més compila amb el meu PPC a la primera.

Un administrador d'aquest estil particularment m'és molt útil, ja que tenc una forta tendència a oblidar-me dels noms que he posat als camps de les taules, i els administradors per línies de comandes fan que no pugui fer tanta via a l'hora de picar les sentències sql. Amb aquests entorns puc veure les estructures de les taules, crear l'sql i veure'n el resultat de manera ràpida.

Això no lleva que sigui necessari saber fer anar un entorn de consola, és molt útil quan estàs accedint a bases de dades a servidors remots, però trob que els administradors gràfics de bases de dades són unes eines de productivitat importants.

Per Postgres el gestor per excel·lència que faig servir és el pgAdmin, cada dia millor, però que té l'emperò de sempre anar un tant desactualitzat als paquets d'Ubuntu. És un poc més sofisticat que el sqliteman, per exemple te deixa veure a l'arbre els camps de les taules, però la idea bàsica és la mateixa: pots veure l'estructura de la base de dades, els camps i crear-ne sentències sql.

Per cert, que qui es vulgui entretenir a provar GUI per sqlite n'hi ha una bona col·lecció, després que cada un trii el que li vagi millor i es posi els límits entre comoditat i llibertat.

blog comments powered by Disqus