El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

De festa!

Vaig demanar un parell de dies de festa per mirar de sobreviure a la festa del vermar, que un ja té una edat i sols substituir la feina d'oficina per anades i vingudes passejant ja em deixa esgotat.

Les festes amb infants són unes altres festes: el ritme no ho imposes tú,  t'ho imposen ells, així com l'horari en el qual es poden fer les coses. Els fideus del sopar a la fresca d'enguany sortiren prou bons. No massa coents, al manco fins la cullerada que feia cinc o sis. L'amo En Miquel té tot una tècnica per això del coent. Per controlar la quantitat que li posa fa un calderó de brou bullint els pebres coents. L'anys passat de coents que eren no t'hi podies atracar, enguany els bitxos tenien menys força.

El sopar a la fresca és temps també de xafardejar amb els  veïnats, entre remolcada i remolcada em vaig assabentar que una periodista havia tancat el negoci de Paco Pol, el meu amic artesà sabater.  Obviament l'emprenyadura de Paco era justificada, ja que el negoci està ja prou fotut de fer anar, per a que per mor d'un titular erroni la gent es pensi que ja no t'hi dediques. La vida de l'artesà és dura, però no, no tanca, encara hi ha Paco per estona, calcant a nombroses agrupacions de ball de bot de l'illa, i fent sabates de les que a mi m'agraden, per a peus amples i de pell.

Entre passejada i passejada també hi ha temps per la lectura. Aquests dies estic llegint "El economista camuflado" de Tim Hardford en una edició de Planeta per a Círculo de lectores.  Estic just a le meitat de les més de tres-centes pàgines del llibre i tot i el cansament que duc acumulat per mor de les festes, vaig trobant estones per a dedicar-hi. Hardvord te mostra com pensar en l'economia d'una altra manera, com factors que s'interrelacionen en la complexitat de la societat. Ens explica conceptes com la fixació de preus,  la relació de l'economia i els embussos de tràfic, el perquè els bancs tenen els macro edificis que tenen o perquè la sanitat americana està tan burocratitzada. Tot ho explica en termes econòmics però totalment entenedors.  Esper que la resta del llibre estigui tan bé com el que duc llegit.

Entre festes i lectures he dedicat poc temps a la informàtica, sols un parell de proves bàsiques quan Juan em va dir que finalment s'havia posat en producció un mòdul per la part d'agències. Aquest mòdul s'integra dins la web principal i té com a fet diferenciador que està desenvolupat totalment amb Python i Django. Ja havíem fet algun experiment amb aquesta tecnologia, però amb aquesta posada en producció es pot dir que s'han acabat els experiments i que es pasa a integrar Python i Django com a un element més de desenvolupament i productivitat.

Som conscients que és un risc, no per la tecnologia en si, sinó per a que pot venir un il·lumiat/consutor dient que estaria millor en EJB3-chupiwais. Afortunadament hi ha molts casos d'èxit per mostrar i molts amb una quantitat de visites que ja voldrien la majoria de webs on-line.

Fins ara cada vegada que ha vingut algú a dir-nos el que havíem de fer, resultava que ja ho feiem amb escreix, l'equip es prou àgil per a permetre una evolució ràpida en les tecnologies i amb moltes ganes d'aprendre. Si sumam això a que hi ha tecnologies que veus que et faciliten la vida més enllà del que pugui dir l'expert de torn, abraçar les novetats que aporten valor al negoci no és tan complicat com molts ens volen vendre.

Aquest cop crec anam fins i tot més endavant, però amb una postura molt segura i raonada. La capacitat de poder fer modificacions ràpid i de respondre a les necessitats del negoci en dies i hores i no en mesos ens ha fet evolucionar cap a aquestes tecnologies, sempre es pot millorar, però ara per ara és difícil trobar una combinació millor que la que estam fent servir.

blog comments powered by Disqus