El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Canvi de hostingaire

Bona part d'aquest diumenge passat Trespams i el seu correu associat no ha estat accessible i la cosa ha estat tan greu que ha requerit un canvi de hostingaire. Anteriorment aquest blog estava hostejat a un VPS de Bitfolk. La configuració de l'VPS era la mínima permesa i la relació qualitat preu no era dolenta. Un poc lent per a dur el Wordpress i el correu i caigudes de unes poques hores de tant en tant, però sense tenir que plantejar-se canviar a un altre servei.

Diumenge però ens trobàrem que no es podia accedir al servidor. Al principi vàrem sospitar que era una caiguda com les altres i vaig reportar l'incidència. Però no, resulta que hi havia hagut un malentés en el pagament i ens havia tallat el servei.

La reacció típica és un poc entre comprensió i indignació. Comprensió perquè si un no paga no pot esperar servei, però a la vegada indignació perquè si fins aleshores els pagaments han arribat sense problemes i el lloc està actiu doncs cabria pensar que el hostingaire demanaria abans de fer una cosa així.

Res, que pagàrem la quota (del 6 juliol al 6 d'agost) i vàrem sol·licitar que es restablís el servei, amb la queixa de que "home això s'avisa!" en pitinglish. Idò no, ara per restablir el servei el senyor de Bitfolk diu que vol ara 3 mesos per avançat. Això en la meva terra se li diu xantatge asquerós. Li diem que perfecte, que com que ja hem pagat que ens restablesqui el servei i després ja discutirem el tema dels tres mesos, però que mentres el servidor ha de tornar a ser "viu".

En el e-mail final el tipus ens diu que no està d'acord en que les coses es tenguin que fer així i que no ens vol com a clients i que no ens restaura el servei ni tan sols els dies que ens queden i que hem pagat (tard, això sí, però pagat).

El més divertit de tot és que ens diu que per 8 lliures si ens pensam que paga a un enginyer el diumenge. Cony, vol dir que per aturar el servei no era també ell un "skilled engineer" fent feina el diumenge? I que es pensa que feim nosaltres? El seu temps és més valuós que el nostre?

Després d'enrecordar-nos del bona part de la seva parentela, es va procedir a passar tot el que teníem a Bitfolk cap a un nou servidor VPS, a BudgetDedicated per més senyes. Una feinada, fonamentalment de Bernat, però que gràcies a les còpies de seguretat i a la rapidesa del servei de Bugdget va fer que el canvi fos molt més suau del que potser es pensava el de Bitfolk.

Bon vent i barca nova Bifolk! Per cert, el servidor és sols una mica més car, però va més del doble de ràpid.

blog comments powered by Disqus