El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

svn:ignore

A casa faig servir el Kdevelop, vi o Kate per programar amb Python. L'Eclipse per PPC em dona massa problemes i va massa lent com per a ser una eina pràctica, així que m'he avesat a fer moltes coses que faig amb l'Eclipse de manera menys integrada, és a dir, a maneta i amb línia de comandes.

Una d'aquestes coses és el subversion. Encara que hi ha força clients gràfics per subversions cap s'atraca als que proporcionen els plugins d'Eclipse, així que m'he acostumat a fer les operacions habituals en línia de comandes aprofitant la shell que tenen tant Kate, com Kdevelop. Les comandes més habituals que faig servir són:

  • svn ci Em permet pujar els canvis
  • svn update Baixar-me els canvis que han fet els companys
  • svn add <arxiu> Afegeix un arxiu al control de versions
  • svn status em permet veure es canvis pendents

La cosa està en que el subversion no suposa res respecte als arxius amb els qui fas feina. Per defecte no posa l'arxiu sota control de versions a no ser que tu li diguis. Així la combinacióde svn status i svn add és força habitual quan es tracta de pujar els canvis que hem fet. Amb svn status podem veure el que s'ha modificat i al llistat que ens proporciona marca amb interrogants aquells arxius que encara no s'han afegit al control de versions, per exemple:

? apslweb/www/__init__.pyc ? apslweb/www/logger.pyc ? apslweb/www/models.pyc M apslweb/db

Com que els arxius de compilació no ens interessa posar-los a subversions resulta que la comanda svn status ens està mostrant molt de renou, per a evitar-ho subversion ens permet ignorar els arxius que nosaltres li diguem d'un directori, en el nostre cas, desde apslweb si feim

svn propedit svn:ignore www

Ens apareixerà un editor (el vim en el meu cas) que ens permetrà afegir-hi els arxius que volem que no apareguin al llistat de l'status, afegint *.pyc ja ho tenim.

blog comments powered by Disqus