El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Refuctoring

Llegint un post damunt com configurar el depurador de Python, el pdb de Ned Bachelder he arribat a un post de Coding Horror comparant els SEOs i els pornògrafs i finalment al blog de Bob Congdom, que feia referència a un article anomenat Refuctoring.

El refuctoring és un patró de refactorització que parteix d'un codi font ben dissenyat i mitjançant una serie de petits passos reversibles es transforma en un codi que és totalment impossible de mantenir per ningú llevat de qui l'ha aplicat. Hi ha un pdf i tot on explica pas a pas com aplicar aquest patró.

El pdf està dins un lloc web anomenat Waterfall 2006 dedicada a promoure la metodologia de la cascada com el milloret que hi ha. Un lloc molt recomenable i instructiu. No us perdeu alguna de les conferències proposades i dins les conferències alguns dels titols, així en traducció lliure

  • Codi ple de defectes: com assegurar-se els ingressos mitjançant contractes de manteniment.
  • Pair Managing: Dos managers per programador.
  • Com fer anar l'outsourcing: un programador per continent
  • WUP: The Waterfall Unified Procés
  • Introducció a la programació dogmàtica. L'index de la presentació és fantàstic i la introducció no es queda enrere: conjunt de tècniques que alguna vegada funcionaren a algú i per tant poden funcionar-te pel teu proper projecte i pels propers projectes. Excuses creatives, o el no pensis, reacciona són part de l'index del taller.

Si us agrada l'enginyeria de programari no us podeu perdre ni el refuctoring ni el waterfall2006, jo encara no he pogut parar de riure. Friki total i sols per als iniciats!

blog comments powered by Disqus