El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Fusions

L'altra dia ens va arribar la notícia: TUI es fusiona amb First Choice. La fusió crearà la major companyia turística del món amb un volum de clients de 27 milions de persones i amb operacions en uns 200 destins arreu del globus.

La fusió s'engloba dins el moviments que ha hagut recentment en el sector turístic,  també MyTravel, la meva companyia anterior, es va fusionar amb un altre dels grans operadors turístics: Thomas Cook.

Aquests grans moviments tenen sempre repercussions en les dues empreses que es fusionen, i els propers mesos poden ser molt interessants per aquells que com a mi ens agraden els canvis.

First Choice amb marques com Hotelbeds, Bedsonline i Hotelopia té una posició ben establerta en el mercat on-line, per la seva banda TUI disposa d'un gran volum de clients i potencial, i en els darrers anys estava orientant la seva estratègia cap al mercat on-line, tot i les dificultats que té canviar de direcció un gegant com TUI.

Es fusionen dues companyies amb visions distintes del negoci turístic: First Choice molt orientada a resultats, a la tecnologia i innovació. TUI més assentada en el model clàssic de touroperació, però amb el ferme propòsit d'anar cap el món on-line i arribar a tenir dins aquesta via de comercialització la posició dominant que tradicionalment havia tingut en el mercat turísti clàssic.

Els propers mesos s'ha d'anar completant la fusió. S'espera que la unió de les dues companyies impliqui beneficis anuals de prop de 100 milions de lliures, per mor de les sinèrgies que es produiran entre les dues companyies. Això vol dir dues coses: major poder de negociació i una reestructuració dels negocis per a eliminar redundàncies.

La direcció executiva de la nova companyia estarà en mans de la part anglesa de la companyia. Curiosament quan TUI comprà Thomson, la direcció pivotà cap a Alemanya, ara tornarà cap a Anglaterra, i els màxims directors executius seran d'origen anglosaxó, i majoritàriament de First Choice. No sé si això implica un reconeixement implícit que el que es vol per la nova companyia és el tarannà de First Choice, però el cert és que anglesos i alemanys són dos conceptes de direcció totalment diferents.

És prest encara per saber com afectarà tot això als destins d'ambdues companyies, i en particular com ens afectarà a Mallorca i als departaments informàtics, però està clar que els temps vinents seran interessants de viure.

blog comments powered by Disqus