El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Alfresco: el DMS

Per DMS entenc el que se coneix com a Document Management System. Ho diferenciam d'un CMS (Content Management System) en que la principal missió d'un CMS no és mostrar continguts sinó amagtzemar i gestionar documents.

Al món codi obert trobam pocs exemples de DMS, ja que la majoria d'aplicacions que trobam estan més en la línea de poder mostrar continguts per la web que el de la gestió dels documents.

Un DMS ha de proproporcionar-nos com a mínim la capacitat de guardar i recuperar documents, de gestionar-los, d'indexar-los i d'establir-ne algunes regles de fluxes de treball.

Quan al DMS li donam accés per la web tenim un disc dur virtual on tothom amb els permisos adients pot posar-hi els documents, compartir-los i gestionar-los.

Alfresco és un DMS de codi obert, escrit en Java i que fa ús de les darreres tecnologies de programació i que a més de complir tot el que un li pot demanar a un DMS a més té el gran avantatge que està basat en tecnologies obertes. És més, Alfresco se n'orgulleix del seu ús dels formats oberts i de la connectivitat que li dona fer-ne ús.

A cada versió Alfresco va incorporant més i més millores, i he de dir que no són millores de marketing, sinó que es veu que són millores fetes per donar cada cop més capacitats d'integració de l'eina. Amb la versió 2.0 que fa no res que han alliberat, podem dir de totes totes que el codi obert té un DMS a l'alçada de qualsevol DMS tancat que hi ha pel mercat.

blog comments powered by Disqus