El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Actualitzat!

El deathmarch no deixa massa temps lliure, però l'actualització a la versió 6.10 d'Ubuntu tampoc n'ha necessitat gaire. Havia provat la Live i pareixia que tot anava bé, així que va ser cosa de deixar la màquina actualitzant i al vespre passar-me una estona contestant alguna que altra pregunta relativa a si volia conservar la configuració antiga o no.

L'actualització ha anat molt fina, fins i tot ara funciona la impressora!  Encara no hi ha els drivers però al manco puc imprimir en color. L'scanner que sí anava ara no funciona, hi he de perdre un poc més de temps, però temps precisament és el que no em sobra.

La feina va a bon ritme. He dit que n'és de bo l'equip? :) Segurament arribarem a temps per l'entrega. Encara hi ha força riscs, sobretot perquè part de la feina depèn d'un proveïdor extern, però són riscs controlats i s'han previst mesures per a minimitzar l'impacte d'un retràs en l'entrega de proveïdor. Ja sé que les comparacions són odioses, però la veritat és que no es pot comparar l'equip que hem format amb la gent que ens envien empreses externes. No ja per la formació que tenen, sinó per l'esperit. El meus gurús preferits, en Ricardo i en Joel Spolsky en parlen als seus respectius blogs. La passió per la feina, per la informàtica i la programació és mala de trobar i quan trobes un conjunt de gent que sí la té es nota.

L'altra dia em va arribar que una a important empresa del sector dels viatges li era molt difícil trobar gent, bona gent. El problema que hi veig jo és que els departaments de recursos humans no estan preparats per cercar la passió en la feina, sovint no saben ni què demanen, i potser es descarta gent que podria ser molt valuosa per l'empresa. L'altra raó, i segurament tant o més important, és que la gent bona a més de passar gust fent feina  també li agrada poder mantenir la família. Ja no diguem poder contractar un grup de gent. Per una banda crec que les empreses no són conscients del que pot fer un grup de programadors eficients i quan ho són no són conscients del seu cost.
Però bé, anant al tema de l'actualització, el Firefox 2.0 funciona i a més em funciona l'Eclipse 3.2 que ve amb l'Ubuntu. Per acabar-ho de rematar el plugin per Python també va d'allò més bé, així que pareix que després de tot podré aprofitar molt més el G5.

No vull acabar l'apunt sense agrair a Juan (a.k.a. MorenoSan) això:

Un conjunt d'aferratines de PostgreSQL en Japonés. M'ha fet molta gràcia! Ja ocupa un lloc destacat al suro, junt amb el cartell de les darreres jornades de Bulma i els dibuixos dels meus menuts.

blog comments powered by Disqus