El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

wxPython in Action

Per la llista de Python, concretament a pun apunt del Dr. Dobb's Python-URL! m'he assabentat de l'existència del llibre wxPython in Action i de la possibilitat de fullejar un dels seus capítols a la web pythontrheads.

Això són bones notícies, ja que vol dir que a partir d'ara tindrem més documentació d'aquesta excel·lent llibreria gràfica. Pels qui no la coneguin wxPython és un embolcall (binding) per Python de les llibreries wxWidgets, abans conegudes com wxWindows. Aquestes llibreries són portables, potents i no gaire pesades. L'emperò és que la seva gestió d'events no és tan neta com el mètode signal/slot de les Qt.

Com a avantatge tenim els nombrosos exemples que hi ha per fer gairebé de tot el que se'ns acudi en termes d'interfície gràfica i dissenyadors d'interfícies d'usuari com les wxGlade, o un IDE com el Boa Constructor .

Les wxPython són una opció a tenir en compte si ens plantejam fer una interfície d'usuari que sigui lleugera i portable, i m'atreviré a afegir dues característiques més: mantenible gràcies a la claretat i senzillesa de Python i divertida de programar.

blog comments powered by Disqus