El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Moviments al sector hoteler de Mallorca? (II)

Pareix que la gent de SM2 s'apunta a la festa. Ahir va sortir l'anunci a Infojobs de que cercen 8 Titulados sin experiencia. Pareix que aquest nou projecte tindrà molts pretendents, o potser no estan troban la gent que volen. Cada vegada estic més convençut que cerquen mà d'obra barata més que res ...

Els d'SM2 són d'aquests que no posen rang salarial a l'oferta. Particularment no m'agraden aquests tipus d'anuncis de feina. M'agrada saber per quins salaris es mou la cosa, en cas contrari són ganes de fer perdre el temps a la gent que depenent dels sous ja ni tiraria currículum. Davant això l'alternativa que queda és enviar el nostre rang salarial dessitjat just amb la carta de presentació del currículum, d'aquesta manera evitarem anar a entrevistes per després descobrir que el nivell de sou no està a l'alaçada.

En Pau, a un comentari a l'anterior article demanava si 12K € són un sou adecuat per un professional amb una enginyeria tècnica. La resposta és que no, no ho són. És a dir, pot ser que un enginyer és presenti conscientment a un lloc de feina menys qualificat i que per tant cobri menys per aquest motiu, però si l'empresa ja directament està cercant enginyers el sou no és l'adequat.

Normalment quan algú qualificat accepta una feina molt per davall de les seves espectatives de sou (i de les ofertes habituals del mercat) passa a una situació que els anglosaxons anomenen de wait and see. És a dir, que han tingut que acceptar una feina mal pagada perquè en aquells moments no troben res més, però que a la mínima que trobin alguna cosa millor la deixaran.

Això a alguns els pot paréixer una bona manera de fer currículum, una oportunitat per aprendre, però realment no ho és. L'empresa que contracta gent qualificada sabent que la paga malament, i que per tant es trobarà en la situació abans esmentada, ja sap el que fa. Sap que tindrà una rotació de personal brutal i que sols mantindrà a mig o llarg plaç els que són incapaços de trobar res mes. Així doncs, la inversió que farà en formació d'aquest personal serà mínima, contracta carn de canó i el que els interessa és treure un profit inmediat.

Un sou acceptable per començar es mou als voltants dels 18K €. Amb això l'empresa està diguent que contracta gent sense experiència, però que vol una inversió de futur i que per tant no li importa pagar amb tal de tenir un professional, potser sense experiència ara, però capaç de donar un bon rendiment en un futur, i són precisament aquests tipus d'empreses les que interessen [1]. També són aquestes les empreses que més us exigiran. L'enginyeria assegura a l'empresa que es tenenen unes capacitats mínimes, però a més cerquen un perfil determinat, gent capaç de treure's una carrera, però també gent amb ganes de fer feina, d'aprendre, de millorar...

De totes maneres això sols són les meves opinions, cada un que faci el que més li convingui!

[1]
Stallman diu que la vertadera llibertat no és la d'elegir amo, sinó la de no tenir amo, però per ara ens quedarem amb el mal menor.

blog comments powered by Disqus