El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Borland, .cat i sentit de l’humor

Ahir fent zapping vaig veure que a TV1 posaven asesinos, justament vaig arribar en el moment en que la protagonista, informàtica ella i amant dels moixos enviava un e-mail. No record exactament l'adreça però me'n vaig estar de notar el .cat com unes cases que apareixia. Un domini que tot just s'ha concedit i ja apareixia en una película americana del 1995 ;)

A mi em va fer gràcia la cosa com també em fa gràcia l'humor gruixut, la sàtira i l'humor fi. Sempre m'han agradat les vinyetes de "El Dios" de'n JL Martín a El Jueves, la sàtira política dels ninots del Plus, ara Canal 4 i no puc ententre la que s'ha montat per quatre dibuixos i poc sentit de l'humor, com no sigui que algú ha vist la oportunitat d'escalfar més l'ambient. M'ha agradat molt (llevat de la darrera frase, que ho espenya un poc) la reflexió damunt l'humor i aquest fet que he llegit a La Carcel de papel
El que no se'ns ha d'escapar, però és que la gent fanàtica és afortunadament una minoria: sorollosa, exhaltada i amb instints homicides potser, però no per això s'ha de menystenir el paper que fan les religions a la nostra societat, o la llibertat que pot tenir cada un per practicar la que més li convingui. El que també s'ha de tenir clar que aquesta llibertat religiosa implica que no hi pot haver imposicions ni coaccions de cap casta, llavors ja no es tractaria de fe, es tractaria de por i quan es tracta de presionar a la gent amb la por les coses acaben malament i sovint que més el pateix és la llibertat individual.

Aquests dies a més s'ha confirmat un rumor, el que Borland ven la seva divisió d'eines de desenvolupament. La notícia en altra temps m'hagués impactat més. Fa ja temps vaig decidir que per molt que m'agradàs Delphi no el veia viable com a eina de desenvolupament per al futur. Per mi Delphi és la millor eina de desenvolupament per aplicacions de gestió del mercat, la seva gran quantitat de llibreries de codi obert la feien una eina ideal, però bàsicament per mi tenia una sèrie de problemes fonamentas:

  • Massa lligada a estratègies comercials. Actualitzacions cada cop més cares i una estratègia de Borland cap a les bases de dades obertes poc clara.
  • L'estratègia Linux com en el tema de les BD per mi també va ser un fracàs i una decepció. Esperava que Borland alliberàs Delphi per Linux i es dedicàs a vendre serveis (que es el que acabarà fent si no la compra algú). Si ho hagués fet potser ara no hauria de malvendre.

Alguns opinen que els IDEs de codi obert han donat la puntilla a Borland, però sincerament crec que no és així. La major part de la culpa la té Borland mateixa i Microsoft amb la seva política de Trust i monopoli no ha ajudat gens. Amb les eines de desenvolupament sempre ha anat un pas per davant de la competència aprofitant-se del seu coneixiement del sistema operatiu i eines sovint inferiors s'han imposat sols per poder estar "en la ona".

blog comments powered by Disqus