El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Cada llibre té el seu moment

Aquest cap de setmana he llegit l'Spring "A Developer's Notebook", ha estat una llegida ràpida, ja que encara que m'ha agradat l'estil del llibre l'he trobat massa bàsic. És una llàstima, quan vaig començar amb Spring era el que cercava i no trobava.

El llibre va introduïnt els distints conceptes i tecnologies que s'integren amb Spring. No hi són totes però són suficients per anar començar i fer un poc mes suau la corba d'aprenentatge. Ho toca tot per damunt i per posar l'exemple d'utilització de cada tecnologia els autors ho implementen a una suposada tenda virtual de lloguer de bicicletes. S'introduexi l'MVC d'Spring (pel meu gust molt millor que l'Struts), un poc de JSF[1], persistència amb JDBC , iBATIS, JDO i Hibernate. Després passa cap als serveis i AOP, transaccions i serveis. Els penúltim capítol estan dedicat a la missatgeria i serveis remots, introduïnt el JMS, potser una de les tecnologies més interessants pel que implica en quant a possibilitats d'integracio d'aplicacions. Remata el llibre un exemple de com fer servir Spring per a contruïr clients gruixuts (rich clients, que en diuen).

El llibre està molt ben editat, es bo de llegir i totalment entenidor. Com dic la llàstima és no haver-ho trobat abans, ja que m'hagués estalviat algunes hores de recerca. També pot ser força útil com a material per a la preparació de cursests damunt Spring. De fet la gent que l'ha escrit es dedica a donar formació en Spring, i a uns preus saladets, per cert, un bons 2.500 Eur en inscripció anticipada per cap - si algú se demanava de què viu la gent d'Spring o com es pot viure del desenvolupament del programari lliure ara ja ho sap.

[1] Dels JSF tothom en parla però ningú s'atreveix a jugar-s'hi massa els quartos. Supòs que encara està massa fresca la pifia dels EJB com per abandonar ara tecnologies prou probades i productives com les que formen el Tomcat+Spring MVC + Spring IoC +Hibernate a la caça de promeses que no se sap massa bé què aportaran. L'alliberament de les ADF per part d'Oracle es pot interpretar tant com un intent per impulsar aquesta tecnologia, com per una decisió d'Oracle d'inventir menys en el desenvolupament d'unes llibreries amb un futur incert i amb tecnologia poc implantada.

blog comments powered by Disqus