El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Apencitis

La matinada de divendres ingressàrem a la clíneca Juaneda de Palma, la meva dona amb el que pareixia un atac agut d'apendicitis, que es va confirmar a les poques hores. Afortunadament la cosa no va passar de l'ensurt, l'espera, les hores que no passen mai són potser el pitjor d'aquestes situacions, a part es clar, de la preoucpació llògica en vers la malalta.

El personal de la clínica fou molt atent en tot moment, i el cirugià que va atendre Na Catalina una bellíssima persona. Per sort no és que ens haguem mogut gaire per clíniques, però he de dir que l'amabilitat d'aquest bon senyor, el Doctor Heiko Hörstmann és quelcom que s'agraeix molt en aquestes situacions. Tant de bo tots els professionals tenguéssin la qualitat humana d'aquest doctor. Des d'aquí moltes gràcies!

Una manera de passar les hores a la clínica va ser llegint. Quan hi ha un malalt tanmateix no és cosa d'anar posant la televisió, quan el malalt o malalta en el meu cas té ganes de xerrar o aixecar-se el que convé és estar allà disponible, però si no crec que el millor és ser-hi discretament, molestant el mínim possible, deixant-la descansar. Per l'acompanyant una manera de passar les hores és llegir. La lectura ens permet ser-hi, estar atents a l'evolució del malalt sense destorbar-lo: no fa renou, no és intrussiva i sovint molt més interessant que la majoria de les coses que fan per la televisió.

Durant aquests dies de vetlla vaig llegir força, i com és habitual aprofitaré per fer un petit apunt de les lectures. Vaig començar per

A peu per Mallorca. Vaig començar pel llibre de viatges de Josep Maria Espinàs, A peu per Mallorca sense veure el mar, d'edicions La campana. Espinàs fa un recorregut pel Raiguer i el Pla de Mallorca, començant per Binissalem i acabant a Binicomprat. El llibre em va agradar molt, tant per la manera d'escriure d'Espinàs com per algunes de les reflexions que fa. Res a veure amb el costumisme de "Queridos Mallorquines" per exemple, és una altra nivell. Em quedo amb una frase referida al propietari de l'hotel Scotts de Binissalem, que retrata una bona part del taranna dels nouvinguts a l'Illa: " [Margalida Mestra]... va morir als 93 anys i no havia sortit mai de l'illla. Penso que l'escriptor-hostaler Scott, que hi viu de fa teps, potser encara no hi ha entrat." Quants i quants d'Scotts no hi ha a l'Illa!? Scotts vinguts de paisos extrangers, però també de terres més properes, que fa cincuanta anys que viuen aquí, que hi fan feina i no han fet mai el mínim esforç per adaptar-se o comprendre la terra que els ha acollit.

Fundamentos de Seguridad de Redes, Segunda edición. De Eric Maiwald editat per Mc Graw Hill. D'aquest llibre he de dir que la traducció és nefasta. Traduexien Firewall per "muro de fuego" i hi ha tot un conjunt de parauletes semblants que fan que la lectura no sigui tan fluida com seria dessitjable. Pel demés és un llibre que destaca per la seva falta d'aprofundiment tècnic. Es limita a donar un cojunt de definicions, propostes de treball i regles d'auditoria de seguretat. Poc recomenable al qui ja saben alguna cosa del tema i cerquen per exemple propostes per a millorar la seguretat dels seus sistemes. Linux Máxima Seguridad de Sams per exemple seria molt millor elecció. A part d'això el llibre pot ser interessant si algún dia ens hem de dedicar a fer informes de consultoria de seguretat. Va bé per tenir els protocols a mà, els punts a tractar i les paraules totes recollides a un punt. En aquest punt m'agradaria fer una reflexió damunt els consultors, per mi es classifiquen en tres grans grups:


  • Comercials Són aquests consultors que van a comisió damunt les vendes que fan. Conèixen un parell de productes i aquí s'acaba tot. La seva visió està limitada per les comisions que tenen de cada producte i sovint no recomanan el millor pel client, sinó el millor per les seves butxaques. Desgraciadament són la majoria.

  • Consultors independents. No estan lligats a cada empresa. Conèixens molts productes diferents i tenen un coneixment ample del sector informàtic i del sector on es mou el client. Estant contínuament temptats pel costat fosc i corren el risc de convertir-se en consultors de tipus comercial, però els que no cauen en les temptacions són capaços de fer una recomanació no basada en marques sinó en tecnologies i necessitats.

  • Experts.Tenen un coneixement profund d'un producte o d'un grup de productes i sovint són els implantadors de les solucions que han donat els dos anteriors. Si la recomanació és d'un consultor comercial sovint formen part de la seva empresa.


El llibre Fundamentos de Seguridad de Redes aniria dirigit fonamentalment al segon tipus de consultors, aquells que volen tenir un coneixement del que s'ha de fer però que no realitzaran la implantació final.

El secreto de los flamencos de Federico Andahazi editat per Destino. El llibre té uns començaments força prometedors però la caga als darrers capítols. El més interessant potser són les referències a les tècniques pictòriques i a l'ambient de l'època. Ens situa a una època que ens ha deixat expresions tan nostres com la de "ja tenim la Seu plena d'ous" en referència a que a la tècnica pictòrica anomenada temple es feia servir el vermell d'ou. Imaginau-vos el que seria pintar un retable a una construcció com la Seu, en farien falta molts d'ous, i d'aquí prové aquesta expressió. El llibre està bé per passar les hores mortes però com us dic perd bastant als darrers capítols, com si hi hagués una certa urgència per acabar el libre sense saber massa bé com.

En ausencia de Blanca de Antonio Muñoz Molina editat per Círculo de Lectores. És un llibre tendre, gairebé poètic. De lectura fàcil agradable i amena. Ens sumergeix en les angoixes del personatge, en la seva por per perdre Blanca, una dona de la qui no es creu mereixedor. L'autor ens explica la història del personaltge, el seu món interior, sempre passant ànsia per una possible pèrdua, un món que gira al voltant de la seva estimada.
El llibre se'm va fer molt curt (també hi ha que dir que ho és curtet) i ho trob absolutament recomanable.

Aquesta setmana m'ha arribat llibres nous d'Amazon, per cert, per primer cop he tingut que pagar despese de duana, gairebé 23 euros per un paquet de tres llibres que no en valia ni cent. Ridícul i vergonyós tot pletat, hi ha gairebé 17 euros des despeses de gestió i la resta d'IVA. Els títols que he rebut corresponen a un enviament que s'havia perdut i que Amazon em va tornar a enviar per correu urgent i sense despeses adicionals per la meva part (llàstima de duana). Ajax in Action, Spring A Developer's Notebook i Mastering regular expressions m'esperen els propers dies ...

blog comments powered by Disqus