El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Django: desenvolupament RAD per Python

Un dels bastiments per Python que estic provant (gràcies Morenosan per fer-m'hi caure) per al desenvolupament RAD d'aplicacions web és el Django. Aquest bastiment presenta una sèrie de característiques que el fan preferible per davant d'altres projectes semblants:

  • Està molt ben documentat
  • El tutorial es molt bó. T'engantxa tot d'una amb la potència del bastiment.
  • La capa de persistència està molt cuidada i es pot fer anar independentment del bastiment web, amb la qual cosa s'agilita el testeig.

La part d'Ajax (un dels punts forts de Ruby on Rails) encara està molt verda, però si en fitxam en el ritme en que avança el projecte no m'extranyaria que en un parell de mesos ja tenguin quelcom funcional i a bon nivell.

M'ha impresionat com amb poquíssimes línees de codi (35) per ser exactes, tenc una aplicació funcionant amb dos manteniments del tipus mestre-detall, amb control d'accés, cerques, filtres i ordenació. A més m'ha permés definir l'estructura de les taules de la base de dades a partir d'objectes Python de manera que amb una sola comanda he pogut crear la base de dades.

Encara no he acabat el tutorial, vaig per la meitat de la tercera part i la feina feta representaria setmanes de treball de no comptar amb aquest bastiment. Hi veig un munt de possibilitats, tant per un producte final com per prototipat d'aplicacions.

Amb Django podem crear les interfíces per als manteniments de les nostres aplicacions web en qüestió d'hores i donar-les als usuaris per a que vagin fent. El problema ho tindrem a l'hora d'explicar-los el perquè una cosa tan potent no és la versió definitiva de l'aplicació. Ei! I per què no? :)

blog comments powered by Disqus