El Blog de Trespams

Blog personal sobre tecnologia, gestió de projectes i coses que se me passen pel cap

Ubuntu Breezy - Segona part

Avui al matí he començat la instal·lació de la Ubuntu Breeze. Després de provar la Live estava ja negitós i amb ganes de enviar a pastar la FC4. S'ha fet d'esperar, però, ja que malhauradament ahir no es va devallar bé la iso de la Ubuntu i he tingut que tornar-la a devallar. Un parell d'hores més d'espera...

Després de cremar la nova iso, comprovant els checksums amb el K3b he fet còpia de seguretat del que ja hi tenia. Un DVD complet de llibreries, fotografies i demés històries! Hi ha que veure el que s'arriba a acumular quan un té espai al disc.

Amb la còpia a la capsa ja sols ha quedat instal·lar l'Ubuntu. Cap problema! Tot ha anat com una seda i després d'una horeta ja tenia un sistema completament funcional, sols l'hi he tingut que donar un nom d'usuari i la password i m'ho ha deixat gairebé a punt de revista.

Després amb el Synaptic he anant instal·lant uns quants paquets que m'interessaven: kile, quanta, nvu, latex i coses per l'estil. He vist que hi han posat l'Eclipse a la distribució, però a mi no em funciona :(. He de dir que tampoc em va gaire bé l'Eclipse baixat d'Internet, així que potser és que tenc quelcom mal configurat a la part de Java.

Tantmateix tampoc em preocupa gaire, el Netbeans 5.0 beta s'està comportant molt bé. He configurat un projecte amb Ant a partir de una aplicatiu anomenat Equinox, que no és sinó una manera de crear una aplicació d'arrancada amb les característiques que t'interessin. L'Ant i Netbeans es duen molt bé, pots configurar les accions més habituals de l'IDE com a tasques Ant i a més pots crear entrades al menú contextual de l'aplicació.

Res idò, que ara ja ten el meu PPC G5 amb l'Ubuntu i ja començ a oblidar els maldecaps que tenia amb FC4. Val a dir que he guanyat molt amb el canvi, ja estava bastant fart del yum, de les xorradetes de la Fedora i de lo molt que li costava moure la màquina. Amb l'Ubuntu la posada en marxa és molt ràpida i encara que vaig amb Gnome i amb FC4 amb Xfce4 el rendiment de Ubuntu supera amb escreix al de la Fedora.

Ara sols em queda anar polint quatre detalls més de configuració i ja ho tindré com a mi m'agrada. Per ara me pareix que em quedaré amb el Gnome. A la feina faig servir el KDE i així podré comprovar i veure com es comporten ambdós entorns.

blog comments powered by Disqus