El blog de Trespams

[ x ]

Faig servir les cookies de Google Analytics per al control de visites i estadístiques..
És una pardalada, però la llei diu que us he d'avisar, ja veus. Així que si visitau aquest blog donau-vos per informats o sortiu ara mateix i netejau les cookies del vostre navegador. Si continuau llegint, suposaré que ja us està bé. Si vols saber com llevar les cookies del teu navegador: aquí ho pots trobar

Feina feta!

Estic conent!

Hem acabat el nostre primer gran projecte de desenvolupament en forma d'aplicatiu web. L'aplicatiu gestiona l'inventari telefònic, l'inventari informàtic, les peticions de feina, les de material, la comptabilització de despeses i un bon grapat de coses més.

Des de l'inici del projecte a ara han passat poc més de quatre mesos. L'equip ha tingut incorporacions i baixes, com tot bon projecte i tot i les dificultats afegides de ser el primer projecte d'aquestes característiques que es feia a la casa en n'hem sortit d'allò més bé diria jo.

El projecte ha estat realitzat integrament amb eines i llibreries de codi lliure. Llevat del llenguatge, Java, tota la resta és GPL o de llicència semblant, la qual cosa demostra una cosa que molts ja sabiem, que es pot programar i fer bona feina sense tenir que anar a cercar eines de codi tancat, preu absurt i qualitat dubtosa. La base de dades, PostgreSQL corr damunt un servidor Debian la mar de bé, junt amb un JBoss (no em faceu parlar ...) , Tomcat 5.0, Apache, MySQL i un grapat de serveis més. En aquests moments ja hi hem carregat més d'un mil·lió i mig de registres (1.500.000) i com si res. El desenvolupament s'ha fet tant des màquines Windows (2) com des de la meva màquina Linux (una KUbuntu per més senyes). El CVS és fantàstic per fer feina en grup i l'Eclipse en té un soport difícil de superar.

El projecte a més s'ha acabat a temps, amb més característiques de les inicialment previstes i amb funcionalitats "experimentals" tipus AJAX, pantalles d'espera i Javascripts varis, Velocity, generació de Pdfs al vol, ... Per mi, després d'estar prop de dos anys allunyat de la programació activa ha representat un repte important, un reciclatge a tota màquina i setmanes i més setmanes de llegir molt i dormir poc. :)

Aquest projecte, a més, és una bona mostra del que un bon equip de feina pot fer. Jo he de dir que he comptat amb una gent excel·lent i això ha fet que pugui considerar el projecte un èxit. Amb les mateixes eines que nosaltres, un projecte deu vegades menor i dos mesos de temps un grapat de programadors d'una coneguda empresa informàtica encara no ha pogut treure el projecte que se'ls havia encomanat. No són les eines, no són les llibreries, és la gent la que marca les diferències, i això sovint les empreses i els directius ho obliden.

Ara ja queda sols anar retocant les cosetes que els beta-testers consideren més important, afegir alguns detallets "virguers" a la interfície d'usuari i potser la funcionalitat adicional que ens demanin. Un parell de setmanetes en les que podem anar encarant el nostre proper projecte/repte. Pel nou projecte vull introduïr també més coses: passarem a fer servir l'Eclipse 3.1 i l'Hibernate 3.x, gairebé segur que incorporarem Spring sense deixar de banda tot el que ja sabem d'Struts. Potser incorporem ja Wicket i segur que pegarem molt més fort cap a funcionalitats potents d'interfície d'usuari basades en Javascript. La cosa és anar ampliar coneixements, aplicar als nous projectes tecnologies ja conegudes però no quedar-se estancat i aprofitar les noves tasques per aprendre coses noves. :D

La feina de programar ha de ser divertida. Si no es això alguna cosa està fallant a la feina.

blog comments powered by Disqus